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  1. 学術雑誌論文
  2. その他

幼児期から青年期までの給食における脂溶性成分,食物繊維,ミネラルの給与の実態に関する調査

https://unii.repo.nii.ac.jp/records/226
https://unii.repo.nii.ac.jp/records/226
7dabf490-822f-4f2c-a41d-86bf38ec78ec
名前 / ファイル ライセンス アクション
unii_21_50(5)_293-301.pdf unii_21_50(5)_293-301.pdf (752.5 kB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2011-03-01
タイトル
タイトル 幼児期から青年期までの給食における脂溶性成分,食物繊維,ミネラルの給与の実態に関する調査
言語 ja
タイトル
タイトル Survey on Actual Supplies of Fat Soluble Components, Dietary Fibers and Minerals of Food Services in Nursery, Elementary, Junior High and High School and University
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 food service
キーワード
主題Scheme Other
主題 nutritional survey
キーワード
主題Scheme Other
主題 fat soluble components
キーワード
主題Scheme Other
主題 dietary fibers
キーワード
主題Scheme Other
主題 minerals
キーワード
主題Scheme Other
主題 給食
キーワード
主題Scheme Other
主題 栄養調査
キーワード
主題Scheme Other
主題 脂溶性成分
キーワード
主題Scheme Other
主題 食物繊維
キーワード
主題Scheme Other
主題 ミネラル
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
著者 岡田, 玲子

× 岡田, 玲子

ja 岡田, 玲子

ja-Kana オカダ, レイコ

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太田, 優子

× 太田, 優子

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ja-Kana オオタ, ユウコ

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小池, 雅子

× 小池, 雅子

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ja-Kana コイケ, マサコ

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笠原, 里子

× 笠原, 里子

ja 笠原, 里子

ja-Kana カサハラ, サトコ

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小林, 由美子

× 小林, 由美子

ja 小林, 由美子

ja-Kana コバヤシ, ユミコ

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鈴木, 圭子

× 鈴木, 圭子

ja 鈴木, 圭子

ja-Kana スズキ, ケイコ

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原, ヒトミ

× 原, ヒトミ

ja 原, ヒトミ

ja-Kana ハラ, ヒトミ

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渡辺, 久美子

× 渡辺, 久美子

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ja-Kana ワタナベ, クミコ

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角田, 京子

× 角田, 京子

ja 角田, 京子

ja-Kana ツノダ, キョウコ

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永川, 美恵子

× 永川, 美恵子

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ja-Kana エイカワ, ミエコ

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Okada, Reiko

× Okada, Reiko

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Ota, Yuko

× Ota, Yuko

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Koike, Masako

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Kasahara, Satoko

× Kasahara, Satoko

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Kobayashi, Yumiko

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Hara, Hitomi

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Tsunoda, Kyoko

× Tsunoda, Kyoko

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Eikawa, Mieko

× Eikawa, Mieko

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Regarding lunches served at day nurseries, elementary and junior high schools as well as meals served at dormitories of a high school and a university, a series of survey on actual supplies of fat soluble components, dietary fibers and minerals that are considered important to prevent atherosclerosis was performed. Foodstuffs actyally served from January to March, 1990 for 30 days or 25 days continuously were assayed based on the food tables and the results were summarized : 1)The ratio of fat energy in each meal was from 21.5% to 29.4%. 2) The balance of fatty acid was as follows : P/S 1.57, n-6/n-3 4.4 at the nurseries, P/S 0.64 and 0.71, n-6/n-3 6.8 and 7.1 at elementary and junior high schools, and P/S 1.06 and 1.79,n-6/n-3 6.0 and 5.8 at the dormitories ; high school (females) and university (males). E/PUFA was 0.45~0.71 and supplies of cholesterol 81mg at the nurseries, 91mg and 107mg at the elementary and junior high schools, and 343mg and 240mg at the high school and university dormitories. 3) Dietary fivers were noted at 5.0g at the nurseries, 6.1g and 7.3g at the elementary and junior high schools, and 16.3g and 15.1g at the high school and university dormitories. 4) As to the balance of supplied minerals, a gradual decrease was noted with Ca/Mg from 6.87 to 1.40 while a gradual increase was noted with Na/K from 0.90 to 1.80 with advancing ages of the subjects. Sodium chloride per 1,000 Kcal of supplied energy was within the targeted intake level for adults in either case except that being a little much at the university dormitory.
言語 en
書誌情報 栄養学雑誌

巻 50, 号 5, p. 293-301, 発行日 1992-10
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0021-5147
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00023058
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
出版者
出版者 日本栄養改善学会
資源タイプ
内容記述タイプ Other
内容記述 Journal Article
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Ver.1 2023-05-15 08:33:38.225014
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